Jarmo Virmavirta

Voisiko se sittenkin olla Taru Tujunen?

Keskustelu Kokoomuksen tulevasta puheenjohtajasta on edennyt nopeasti nollapisteeseen. Aihe maatuu. Media ei saa siitä enää uutta aikaan, ellei jotakin uutta tapahdu. Lopputuloksena näillä askelmerkeillä on tyytyväisyydeksi puettu tyytymättömyys siihen, ettei oikeastaan mitään tapahtunut.

Onneksi Nykypäivä avaa ikkunaa, ellei nyt ihan Eurooppaan niin ainakin Kansakoulukujalle: Taru Tujunen ei tyrmää ehdokkuutta, kertoo lehden otsikko. Ihmettelen, ettei tämä päässyt etusivulle. Tujusen ehdokkuus  voisi herättää henkiin jopa sen loppuun kalutun luun, jonka rippeiltä löytyy Orpo ja Vapaavuori.

Taru Tujunen on merkittävä puoluesihteeri. Hän on luonut kokonaan uuden poliittisen käytännön, joka sopii tähän aikaan. Puoluevirkailija ei osallistu politikointiin, ei ainakaan julkisuudessa. Hänen vahvuutensa on ollut juuri siinä. Hän vaikuttaa puolueensa sisällä, mutta ei osallistu siihen pintaliitoon, jota julkisuus tuo mukanaan. Hoitaa hommansa - ja pakottaa muutkin riviin.

Näin Taru Tujunen on tehnyt kokoomukselle vaalivoitot. Missä olisimme ilman Tarua, kyseli Katainenkin jäähyväisiä lausuessaan. Kaikesta mistä Kataista Kokoomuksessa kiitetään, on kiitettävä Taru Tujusta. Kun Katainen on ollut Brysselin tiellä - joskus aikoja sitten se oli Pietarin tie - on Tujunen hoitanut asioita siellä, missä kannatuksista päätetään. Ne eivät siis ole suomalainen media, vaan keittiöitten pöydät ja jäsenkunnan kokoukset: Kokoomuksessa Kokoomuksen kenttä. Tässä asiassa Tujunen on onnistunut samaan aikaan kun kaikki muut  hallituspuolueiden vastaavat ovat surkeasti epäonnistuneet. Poliittista osaamista Tujusella on jopa taisteluun Keskustan Timo Laanisen kanssa.

Julkisuuteen Tujunen on tullut oikeastaan vain elokuvassa Niinistön vaalikampanjasta. Se oli hiukan kehno kokonaisuus ilman analyysin hiventäkään. Tujusen herkän ja hermostuneen reaktion selittää ehkä juuri se, että hänen perustaktiikkansa on ollut ihan toinen. Tujunen on tehnyt sen minkä on tehnyt julkisuudelta piilossa, koska se todellisuus ei ole kiinnostanut julkisuutta. Toinen selitys on, että elokuvassa paljastui herkkä juttu, Niinistön arvostelu. Monet sanovat, että sen löytää edestään.

Sivusta on helppo neuvoa. Niinpä sen teenkin. Viisaampaa Tujusen olisi ollut sanoa, että kyllähän jumalauta - tämä kirosana kai kuuluu tähän asiayhteytyeen - ne kampanjat olivat paljon muutakin kuin nokittelua kokoushuoneessa. Tujusen johdolla Niinistön kampanjoissa onnistuttiin aivan poikkeuksellisella tavalla rekrytoimaan puolueväki toimintaan ehdokkaan puolesta, eikä se ollut ehdokkaan ansio. Cafe Niinistöt ja muu sen suuntainen ei ollut pikkujuttu: Ne tarjosivat mahdollisuuden osallistua politiikkaan niille järjestössä aatteen puolesta mukana olleille, jotka vaaleista vaaleihin olivat ihmetelleen, mitä minä voisin tehdä. Se ei ole helppo juttu, siis löytää ihmisille kanavat osallistua. Tämän päivän suomalaisessa politiikassa se oli tosi kova juttu.

Mutta entä sitten se Tujusen poliittinen kokemus. Kataisen ja Kataisen hallitusten dominantti piirre on ollut liihoittelu kansainvälisillä kentillä, fantastisten kokemusten vakuuttelu, kadun miehen kokemusten vähättely, pako tulevaisuuteen tämän päivän vastuusta. Ei se niin paljoa vaadi. Eikä se vaadi kovin ihmeellistä poliittista osaamista. Riittää kun pitää koossa epätoivoista siksbagiä. Mitään ratkaisevaa uutta siihen osaamiseen ei ole kymmeneen vuoteen mahtunut. Sen voi nähdä siitä, että kaikista puheista huolimatta oleellisin on tapahtunut. Sitten Lipposen ja Niinistön hallitusten julkinen velka on vain kasvanut, vaikka muuta on tavoiteltu. Eikö se ole lähinnä epäonnistuminen?

Olosuhteiden pakosta tämä meno jatkuu runsaan vuoden, jos pääministeriksi tulee Vapaavuori ja vielä varmemmin, jos puheenjohtajaksi tulee Opro. Molemmat ovat hyviä miehiä, mutta käsistään, jaloistaan ja jopa aivoistaan sidottuja menneeseen hallituskauteen. Tujunen olisi ihan toinen juttu, hänen olisi pakko tehdä jotakin uutta. Ja juuri siitä hänellä on kokemusta. Kannattais ajatella.

Jarmo Virmavirta

PS Varmuuden vuoksi sanon, että en tunne Tujusta henkilökohtaisesti kuin ripauksen. Viimeksi olen muutamia kuukausia sitten lähestynyt häntä sähköpostikirjeellä Suomi-Seuran puheenjohtajana. Ehdotin hänelle, joka vetää puoluetason vaalityöryhmää, että ulkosuomalaisparlamentin vetoomuksen ulkosuomalaisten kirjeäänestyksen toteuttamiseksi otettaisiin listalle. Vastausta en ole saanut. Eikä siis Suomi-Seurakaan ole saanut. Sellaista kovakorvaisuutta varmaan nykymaailma edellyttää.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tujunen oli läikähdellen julkisuudessa myös itse presidentinvaalien aikaan Ylen kulttuuriohjelma Stradan toimituksen väitettyä Tujusen painostaneen heitä voimakkaasti. Liekö Tujusella ollut valtaisat paineet, mutta itselleni jäi hieman kiusallinen kuva. Puoluejohtajan ja pääministerin pestiin sopinee joku muu.

Käyttäjän IlkkaKakko kuva
Ilkka Kakko

No just, nyt harkintaa peliin. 98 %:n varmaa että Tujunen ei saa eduskunnassa tarvittavaa enemmistöä, ainakin jos Rinne on SDP:n pj.

Käyttäjän vesimies kuva
Kaarlo Makkonen

No totta kai voisi. On oikein ettei vastaile tai ota kantaa kaikille turhanpäiväisille asioille ja itsestään selvyyksille.

Käyttäjän PerttiKannisto1 kuva
Pertti Kannisto

Jotain uutta Kokoomuksen olisi kuluneiden Vapaavuorien yms. sijaan tarjoilla, mikäli ylipäänsä haluavat seuraavaan hallitukseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Millaisen taustaryhmän Tujunen mahtaisi saada - tai ehkäpä hänellä sellainen onkin? Vaikutusvaltainen ja motivoitunut tukiporukka voisi saada nopeasti nosteen aikaan (vrt Sipilä). Mutta enpä tunne taustoja niin vaikea ottaa enempää kantaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Eikös Vapaavuori voisi toimia pääministerinä kauden loppuun ja puheenjohtaja paneutuisi pelkästään kenttätyöhön?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sen kun näkisi menevän eduskunnassa läpi:)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Voisiko se sittenkin olla Taru Tujunen?"

- Ei... siis ei vielä. Tässä tilanteessa ei puheenjohtajaksi valita henkilöä, joka ei ole sen enempää eduskunnan kuin valtioneuvostonkaan jäsen.

Ilkka Luoma

Nyt on Kokoomusnaisten vuoro

Kokoomuslaiset saivat monille yllätyksettömän puheenjohtajansa eroilmoituksen 1] – tie oli kuljettu loppuun. Monimutkainen solidaarisuuden ja konsensuksen kompensaatiohallitus oli ajautunut solmuun ja kädet oli nostettava pystyyn. Yritys oli ollut ideaalisuudessaan uusrakentava – jopa poikkeuksellisen kauaskatseinen.

Sextetin ja myöhemmin viisikon 2] ylläpito oli vaatinut paljon voimia, sen kasassa pitämiseksi. Yksikään osallistuva puolue ei ollut päässyt toteuttamaan omaa ideologiaansa yksin – oli otettava huomioon muut. Tässä Jyrki Katainen jää historiaan, noinkin eripurahallituksen ”sävelessä” pitäminen oli verraton suoritus.

Katainen olisi pärjännyt paremmin hallituksessa, jossa hän olisi tehnyt yksityisyyttä korostavaa politiikkaa Keskustan Juha Sipilän kanssa 3] – parhaimmillaan jopa niin, ettei otaksuttua Keskustapersua olisi vuoden 2015 edellä syntynyt – vaan kahden aitopuolueen, Kokoomuksen ja Keskustan tahtoliitto, ilman mitään apupuolueita! 4]

Nyt Kokoomus – kulutushokema- ja näyttö-vertailupuolueena on etsikkonsa rajapyykillä

Suomi on revitty kahtia 5] – on menestyjät, jotka vielä saavat vakituista palkkaa ja on putoajat, joille riittää murusia pätkätöistä, loputtomista kursseista ja työttömyydestä. Suomi ajettiin suohon, jossa pitkäaikaistyöttömät, laitosvanhukset ja ajelehtivat nuoret ovat hätähuuto maallisen hyvinvoinnin rapautumisesta – tulonjakoa on pakko alentaa, kun verokertymätkin hupenevat.

Kokoomus tarvitsee nyt vahvan puheenjohtajan – konsensuksen ja lavean tien solidaarisuus on ohi. Kansakuntamme ei kestä sitä. Nyt linjaukset ovat täyttä tahtoa, ympäristön vaalintaa ja reivautumista kansalliselle linjalle, jossa kansakunnallemme löytyy identiteetti, usko huomiseen ja tahto yrittää.

Kokoomuksen käsikassara ja hallituksen pystyssä pitäjä –

Jutta Urpilaisen demariliike on omassa ahdingossa. Jutta vei puolueensa alas, vaikka osasi erinomaisen hienosti taiteilla Kataisen aisaparina – puolueideologiaeroista huolimatta. Voimme todeta, että Jutta ja Jyrki tekivät läheistä yhteistyötä, joka piti konsensushallituksen kasassa. Nyt Jutta mitä todennäköisimmin lähtee vaihtoon -on ay-jyrien aika koittaa, kunhan ei Eero Heinäluoma -linjauksin, puheenjohtajana ollessaan 6].

Kokoomuksessa on paljon tehokkaita, kasvuhokemallisia

… ja näyttöön sekä vertailuun perustuvia poliitikkoja, joille on vain vähän kertynyt aitoa työkokemusta – he ovat sananmukaisesti politiikan ammattilaisia, joista useat ovat ajautuneet kaus kansasta. Entä heille vaihtoehdot?

Naisissa on voimaa!

Demareiden Jutta oli uusalku, mutta väärälla vuosikymmenellä. Demareiden on löydettävä ensin ”uusforssa” ja ponnistettava ihmismielen alkulähteille – ihmisen huomioitsemiselle, ohi materialististen 'lisää mulle' pyyteiden. Kokoomuksen naisista voi löytyä samaa alkuvoimaa kuin Jutasta, mutta vähemmällä ”sanahelinäpaatoksella”!

Puoluesihteeri Taru Tujunen, Kokoomuksen harmaa eminenssi – tahtoa ja lujuutta,

mahdollisesti olleena Jyrkin kaitsija ja ohjailija, voisi viedä Kokoomusta uudelle ideologian portaalle – selkeänä oikeistopuolueena, jolloin torppautuisi ”haitallisen” äärioikeiston parrasvaloihin nousu. Tujusessa on voimaa, junailukykyä ja rekisteröityä tahtoa ottaa luja ote puolueesta kuin myös puolueen ”haukoista”.

Meppi Sirpa Pietikäinen edustaa taas Kokoomuksen vihreää inhimillisyyden linjaa

Sirpa ymmärtää selvästi luonnon ja ympäristön merkityksen elon alkulähteenä. Pietikäinen tajuaa, ettei loputonta kasvua ole – vaan on sopeuma sellaiseen kulutukseen, jossa tasapainopunnukset suosivat niin kiertoa kuin kulutuksen vähentämistä.

Pietikäisessä on aatteen ideologiaa havaita meitä elättävä biosfääri ja suhteellisuuden taju ihmiskunnan roolista ylläpitää sellaista eloa, jossa elämän monimuotoisuus säilyisi luontaisena.

Pitäisikö vastakkainasettelusta päästä aidosti eroon?

Mikäli demarit valitsevat Antti Rinteen, olisi hänelle vastinvoimaksi hyvin sopien Taru Tujunen, jos taas Jutta saa jatkaa – olisi hänelle naisymmärrystä huomisen monimuotoisuudesta hyvin tarjolla Sirpa Pietikäisestä.

Puoluekokouksilla on molemmin puolin rantaa monitahoiset ratkaisuäänestykset edessä!

VIITTEET
1] Fantasioitu eroilmoitus! ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/gr... -
2] Viisikolta luovuus kadoksissa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164151-... -
3] Pääministeri Juha Sipilä? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... – [545/20346]
4] Kahden kauppa – Sipilä-Katainen? ~ http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p... -
5] Kahtia revitty kansakunta? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/62181-d... -
6] Kuinka SDP selviää Eero Heinäluomasta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/kuinka-tulon... -

PS 01.
Nyt näin besserwisserinä on mielenkiintoista todeta, kuinka terävänäköisesti toimittajien terävin kaarti oivalsi Jyrki Kataisen ajatukset ja ”ajelehtimisen” - Helsingin Sanomien tähtitoimitaja Unto Hämäläinen kirjoitti asiat julki jo aikoja sitten … ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/144529-... -

PS 02.
Muistamme erinomaisesti 1980-lopun ja 90-luvun alun ”hallitun rakennemuutoksen” kasautuneet ongelmat, kansakunnan vajoamisen syvään lamaan, konkurssiaallot, yrittäjien itsemurhat ja demarileirin muun muassa valtiovarainministerinä toimineen Erkki Liikasen ”paon” Brysseliin ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124075-... - – piiloon kotimaan vaikeista ongelmista, joiden korjaamisen aloitti Keskustan Esko Aho. Suomen pisimmän vientiylijäämien putken osaltaan mahdollistanut SDP:n Paavo Lipponen korjasi loputkin valuviat. Liikanen palasi pölyn laskeuduttua kotimaahansa Suomen Pankin pääjohtajaksi.

EXTRA
Kuinka dramaattinen virhe olikaan joululta 2007? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/132595-... - [US_P/IL]
Oliko Katainen vitsaus vai toivo paremmasta? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/06/onko-jyrki-k... -

Ilkka Luoma
http://ilkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka

SENT
Cc: presidentti@tpk.fi ; ilkka.kanerva@eduskunta.fi ; jan.vapaavuori@tem.fi ; ben.zyskowizs@eduskunta.fi ; Sasi Kimmo ; paula.risikko@stm.fi ; antti.rinne@proliitto.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu ; petteri.orpo@eduskunta.fi ; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu ; juha.sipila@eduskunta.fi ; henna.virkkunen@vm.fi ; jutta.urpilainen@vm.fi ; jyrki.katainen@vnk.fi

Sent: Wednesday, April 09, 2014 11:14 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Nyt on kokoomusnaisten vuoro puheenjohtajaksi [?]
...

Kokoomuksen naiset astukoot esiin – ajalle hyödyllisin voittakoot
(Kokoomuksen väistyvän puheenjohtajan tie päättyi, seinä nousi pystyyn ja “sulle-mulle” konsensussolidaarisuus on illassaan, kunnianhimoisena, mutta mahdottomana ideologiasoppana)

AL US Vf IL BL BLOG 33802
---08042014---

doc.: huomisen_kokoomus_08042014.doc – OpenOffice Writer
639 | 6318

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Katainen olisi pärjännyt paremmin hallituksessa, jossa hän olisi tehnyt yksityisyyttä korostavaa politiikkaa Keskustan Juha Sipilän kanssa"

Kokoomushan teki "upeaa" talouspolitiikkaa Keskustan kanssa edellisessä hallituksessa, tarkoitatko että noviisi Sipilä olisi kaiken uuden aloittaja?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei Tarusta ole taruksi, pelkkä takapiru.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ei pikkuinen Taru ole takkuinen ________.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Löytyisiköhän puolueesta sellaista henkilöä, jolle Kokoomuksen (ja sen jäsenistön) ns. ydinarvot eivät ole vielä hämärtyneet ja joka voisi saada kunnioitusta puolueen ulkopuoleltakin? Henkilö, joka kunnioittaa maataan, sen ihmisiä ja arvoja, jopa oppositiota, ja jonka habituksessa ja toiminnassa ylimielisyydellä ei ole sijaa?

Jäsentenvälisyys ja mediapintaliito on se, mitä tämä kansakunta nyt vähiten kaipaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tuskin muiden puolueiden kannattajien mielestä, sillä eiköhän se aina korkeintaan kutakuinkin niin mene että oma kunkin hyvä, sammakonkin nuijapää.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Nykyisin esitetään vaatimuksia siitä, että naisa pitäisi valita johtajiksi tasa-arvon nimissä.

Kokoomuksella on tässä yhteydessä hyviä ja vahvoja miesehdokkaita, ja kokoomukselaiset voivat reilusta valita miesehdokkaan, koska kaikki kuitenkin tietävät, että Taru Tujunen johtaa puoluetta. Tasa-arvo toteutuu mallikelpoisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Näin se on nähtävä. Kyllä jokaisen itseään kunnioittavan puolueen puoluesihteerinä pitäisi olla näkymätön mies.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Moni kilpaileva puolue saattaa toivoa, että Kokoomus löytäisi johtoonsa ikioman "Jutta Urpilaisensa".

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Iines Ankkakin olisi vapaana...

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Onko sillä mitään merkitystä, kun NL:lle lupauksen tehnyt henkilö arvuuttelee Suomen politiikka?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Enpä usko. Jokin ei vain yhtälössä toimi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

"Missä olisimme ilman Tarua, kyseli Katainenkin jäähyväisiä lausuessaan."
"Tujunen olisi ihan toinen juttu, hänen olisi pakko tehdä jotakin uutta."
---
Tujunen on Kataisen mukaan kaiken tapahtuneen takana tai ainakin tuki ja turva: "Missä olisimme ilman Tarua?" - Me olemme nyt juuri tässä Tujusen ja Kataisen avuilla.
€uro-Suomi ei ole vakaalla kasvu-uralla, mutta kruunu-Ruotsi sai puhtaat AAA-paperit:
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/04/1...
Siksi Tujunen ei "olisi ihan toinen juttu". Yritän kuitenkin ymmärtää blogia kokoomuksen sisäisenä keskusteluna, joka on tässä haluttu tuoda tietyssä muodossa US-alustalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kumman vika tämäkin, Tujusen vai Kataisen?:

Taloussanomat 5.11.2013, alaotsikolla Ruotsin vienti kestää taantumaa

Ruotsissa sekä kotimarkkinat että vienti ovat pysyneet vahvempina kuin Suomessa.

– Heidän vientipalettinsa sopii paremmin tällaiseen heikkoon talousjaksoon, (Danske Bankin ekonomisti) Brotherus sanoo Taloussanomille.

Ruotsi vie esimerkiksi vaatteita ja muita kulutustavaroita, joiden menekkiin talouden suhdanteet eivät vaikuta yhtä voimakkaasti kuin suomalaiseen konepajateollisuuteen.

Lisäksi Ruotsin talous saa tukea yksityisestä kulutuksesta. Kun Suomessa yksityinen kulutus polkee paikoillaan, länsinaapurissa se kasvanee ensi vuonna jo noin kaksi prosenttia.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/11/0...

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Lisäksi Ruotsilla on tiedät-kyllä-mikä, joka meiltä puuttuu, mutta jonka-nimeä-emme-mainitse. Siitä eivät vielä ole halunneet puhua, ei Tujunen eikä Katainan. :D

Seppo Hildén

Mitä, mitä, eikös ministerin pestin (tuleva puoluejohtaja saa siis pääministerin salkun myös) yhtenä kriteerinä ole edelleen se, että valittavien ministerien on oltava rehellisiksi ja taitavaksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Tujusella taisi olla noita myymälävarkauksia rasitteenaan. Toisaalta, kaupan hävikkihän laitetaan automaattisesti tuotteen hintoihin ja maksatetaan muilla asiakkailla, että siinä mielessä sehän on vähän kun poliitikkojenkin töissä, mellastetaan veronmaksajien rahoilla.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Bongasin Wikipediasta tiedon, jonka mukaan Tujunen on syntynyt Ruotsissa. Mutta sehän ei ole este ministerinhommiin Suomessa, joten sydämeni pamppailemaan saanut ikioma skuuppini teki välittömän mahalaskun.

Markku Laaksonen

Tottakai voi, pätevyys, poliittinen kokemus riittää, tarvitaan vain kannatusta.

pekka numminen

Jos Kokoomuksella on yhtään pelisilmää niin he valitsevat puheenjohtajakseen naisen. Varsinkin jos SDP:n johtoon nousee mies.

Uskoisin hyväpalkkaisten virka- ja hallintonaisten liikkuvan sen puolueen suuntaan kumpaa johtaa nainen.

Suuressa mittakaavassa olisi mielestäni erityisen hyvä, että Suomen hallinnon johtopaikoilla on kohtuullinen mies-nais jakauma. Kohtuullisena jakaumana itse pidän noin neljännes - noin puolet naisia.

Naiset eivät vielä nykyään ole yhtä valmiita uhraamaan itseään politiikkaan, vaan haluavat myös muuta elämää, joten kärkipaikoille on vähemmän halukkaita naisia kuin miehiä, joten on luonnollista että valittujen määrä heijastaa tätä.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jarmo Vrimavirta kirjoitti:
"Riittää kun pitää koossa epätoivoista siksbagiä. Mitään ratkaisevaa uutta siihen osaamiseen ei ole kymmeneen vuoteen mahtunut. Sen voi nähdä siitä, että kaikista puheista huolimatta oleellisin on tapahtunut. Sitten Lipposen ja Niinistön hallitusten julkinen velka on vain kasvanut, vaikka muuta on tavoiteltu. Eikö se ole lähinnä epäonnistuminen?"

"Olosuhteiden pakosta tämä meno jatkuu runsaan vuoden, jos pääministeriksi tulee Vapaavuori ja vielä varmemmin, jos puheenjohtajaksi tulee Opro. Molemmat ovat hyviä miehiä, mutta käsistään, jaloistaan ja jopa aivoistaan sidottuja menneeseen hallituskauteen. Tujunen olisi ihan toinen juttu, hänen olisi pakko tehdä jotakin uutta. Ja juuri siitä hänellä on kokemusta. Kannattais ajatella."

Mielenkiintoinen ja ennakkoluuloton kirjoitus. Virmavirta kirjoittaa, että hallitus on epäonnistunut julkisen velan kuriin saattamisessa, siis tärkeimmässä. Siksi nyt tarvittaisiin apua hallituksen ulkopuolelta. Taru Tujunen vaikuttaa kuvaruudulla asialliselta ja tarpeen tullen tomeralta henkilöltä, siis sopivalta vaikkapa pääministeriksi, ainakin puoluejohtajaksi.

Toivottavasti Tujunen saa Kokoomuksen väen ymmärtämään ulkosuomalaisten kirjeäänestyksen tarpeellisuuden. Olen seuraillut, miten vaikeaa vaikkapa Australiassa on käydä äänestämässä satojen ja jopa tuhansien kilometrien päässä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tujunen olisi hyvä valinta. On poliitikko, joka vastaa rivimiehenkin kynäilemään kysymykseen.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

JV "Taru Tujunen on merkittävä puoluesihteeri."
Suutari pysyköön lestissään ja sillä sipuli.
Vihelsin itseltäni asiassa pelin poikki, ihan ite.

Kannattaisi tässäkin tapauksessa kokoosmuslaisten vaikuttajamiesten laittaa 'jonkin' etsimistalkoot pystyyn molskihousuissaan vaikka onkin ilmeinen riski, että muna on lopullisesti hävinnyt/näivettynyt.
Kulkutautia siitä lienee liikkeellä suomalaisessa politiikassa laajemminkin.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mielenkiintoinen, Kansallisen kokoomuksen sisäisesti ratkaistava henkilövalinta, jonka vaikutus Krim 2.0- ja finanssi-kurimuksessa painivalle Suomelle on aika iso ja ehkä kauaskantoinenkin.

Kun pohdin jossain seurassa (kok) Antti Lindtmanin (sd) mahdollisuuksia nousta Vantaan ja Kuntaliiton sfääreistä terävimpiin kärkiin, oli viisaan ja kovissa liemissä keitetyn porvarin kanta "lyhyestä virsi kaunis":

Ihmisen pitää ensin polttaa julkisuudessa ja taustalla pari-kolme kertaa persauksensa ennenkuin hän - päteväkään - voi turvallisesti (kohteeen, so Suomi, ei itsensä kannalta) tulla nostetuksi kansakunnan kaapin päälle.

Onko T.T. jo tämän kiirastulen käynyt?

Siinä Kansakoulunkujalle, jossa viime vuodet on JK:ta kohdeltu (ulkoapäin arvellen) melko kaltoin, pohtimista.
Ja jäsenistölle.

Käyttäjän ErkkiKelloniemi kuva
Erkki Kelloniemi

Taru Tujunenko oli puoluesihteeri, joka nosti Kokoomuksen pääministeripuolueeksi parodisella "työväenpuolue"kampanjalla? Niin, ja olihan siinä alussa se sairaanhoitajille annettu lupaus nostaa kuukausipalkkoja 500 eurolla. 35 euroa tuli, ja meni. Mitähän menetelmiä Kokoomuksen aseman nostamisessa Taru puolueen puheenjohtajana keksisi...Joa probagandassa kykenee goebbelsmäisyyteen, mihin hän käytännönmpolitiikassa pystyisikään...

Toimituksen poiminnat