Jarmo Virmavirta

Kaikki blogit puheenaiheesta Unkari

Kunnianpalautus oikeusvaltioperiaatteelle

Oikeusvaltioperiaate on ylevältä kalskahtava ilmaus. Se tarkoittaa yksinkertaistaen sitä, että kaikki julkinen vallankäyttö pohjaa lakiin ja kunnioittaa kansalaisoikeuksia ja demokratiaa. Oikeusvaltiossa ihmisillä on hengen, vapauden, mielipiteen ja omaisuuden suoja. Oikeusvaltiossa kunnioitetaan kaikkien ihmisoikeuksia ja vähemmistöjen oikeuksia.

Suomi ja Viro kaksi mansikkaa – Unkari muu maa mustikka

SUOMALAISTEN KIELISUKULAISET virolaiset ja unkarilaiset ovat olleet viime aikoina runsaasti esillä mediassa.

   Kerrotaan, että Suomi on pätevien vertailujen perusteella ilman muuta maailman 20 oikean demokratian joukossa. Viro on lähellä tuota ryhmää sijalla 23. Unkari on kaukana kärjestä.

Tuhannet natsit koolla Unkarissa

Persujen mallimaasta Unkarista kuuluu kummia. Viikonloppuna siellä marssittiin SS-univormuissa ja aseet näkyvillä, kun tuhannet natsit kaikkialta maailmasta kokoontuivat Budapestiin muistelemaan menneitä ja suunnittelemaan tulevia. Tulikivenkatkuisia ylistyspuheita Adolf Hitlerille pidettiin ja osa porukasta aloitteli eurovaalikampanjoitaan huutelemalla juutalaisvastaisia iskulauseita.

Suomen vapaus sai täydet pisteet ja Unkari on enää osittain vapaa

Suomi, Ruotsi ja Norja saivat jälleen täydet pisteet Freedom housen 2019-tutkimuksessa, jossa tutkittiin niin poliittista vapautta kuin kansalaisten vapauttakin. Muualla kehitys on ollut pääsääntöisesti huonompaan suuntaan ja mm Yhdysvaltojen, Turkin, Puolan ja Unkarin pisteet laskivat. Mikään suomalaismedia ei ole nähdäkseni jaksanut kirjoittaa aiheesta, koska Suomen sijoittuminen kärkeen eri tutkimuksissa alkaa vissiin olla niin peruskauraa, ettei siitä jakseta kirjoitella.

Jollei persuilla ja hallituspuolueilla olisi niin paljon valtaa...

Jollei persuilla ja hallituspuolueilla olisi niin paljon valtaa me voisimme nyt olla tukena tuhansille unkarilaisille jotka protestoivst Orbanin valtaa vastaan. Jollei persuilla ja hallituspuolueilla olisi niin paljon valtaa meidän valtionyhtiöitämme ei myytäisi pilkkahintaan törkeille kepulaisille. Jatkakaa ystävät kommenttiosiossa. Hauskaa loppiaisaattoa!

Unkari tuo perussuomalaisten mallimaa

Unkarissa ei oikein tykätä hallituksen toimista. Ihan ymmärrettävää, kun he rajoittavat lehdistönvapautta, oikeuslaitoksen toimintaa ja nyt myös duunareiden ylityöstä maksettavia korvauksia.

Suomessa erityisesti perussuomalaiset ovat hyökänneet mediaa vastaan samoin kyseenalaistavat oikeislaitoksen toimintaa. Duunareista tai köyhistä persut eivät välitä.

Kansa on lähtenyt kaduille hyvästä syystä, ilman keltaliivejä.

Terveisiä Unkarista

Pari päivää on Unkarissa takana ja jos vertaa neljän vuoden takaisiin katunäkymiin, niin vähän kaikki on rapautunut, niin rakennukset kuin väestökin.

 

Matkalla hotellille näkyi monta kertaa "kansallisen konsultaation" (neuvoa antava kansanäänestys lieneisi lähinnä suomalainen versio) mainoksia. En tiedä mitkä ovat aiheita tällä kertaa, mutta varmastikin kysymysten asettelu on luokkaa "oletko lakannut hakkaamasta vaimoasi?" ja aiheina jotain kodittomista Soroksen kautta maahanmuuttajiin.

 

Unkari kieltää sukupuolentutkimuksen yliopistoissa

Unkarin hallitus on pääministeri Viktor Orbánin johdolla estänyt sukupuolentutkimuksen opettamisen yliopistoissa lauantaina voimaan tulleella säädöksellä. Sen mukaisesti kyseinen oppiaine tiputettiin akkreditoitujen listalta. Seurauksena myös yksityisiä yliopistoja estetään tarjoamasta sukupuolentutkimusta opiskelijoilleen omilla rahoillaan.

Unkari fasistivaltio Eurooppaperheessä?

Kuuntelin Ylen Horisontti-ohjelmaa, jossa asiantuntijoita aktivisti Annastiina Kallius, historioitsija Oula Silvennoinen ja Puolan asiantuntija Tapani Kärkkäinen. Kallius on juuri joutunut hallituksen listalle ei toivotuna henkilönä Unkarista, jossa hän toimi pakolaisaktivistina mahdollisesti Soroksen rahoilla. Hän kertoi myös, että Unkarissa yhteiskunta rahoittaa vain hallitukselle myötäkarvaisija julkaisuja. Opposition julkaisut saavat ainakin toistaiseksi vielä ilmestyä omakustanteisina luultavasti miljardööri Soroksen rahoittamina.

Mitä on tämä EU:n "liberaali demokratia"?

Arvopohjasta on tullut kyllä täysin ansaitusti pelkkä iso vitsi.

Yle uutisoi keskiviikkona 12.9, että EU äänestää kurinpitomenettelystä Unkaria vastaan. Unkaria syytetään Euroopan Unionin perusarvojen kuten demokratian laiminlyönnistä. Yle valheellisesti väitti uutislähetyksessä, että kaikki MEPIT kannattavat kurinpitotoimia Unkaria vastaan vaikka ainakaan Meppi Jussi Halla-aho ei kannattanut kurinpitotoimia. Yle myöhemmin oikaisi väitteen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä