Jarmo Virmavirta

Kaikki blogit puheenaiheesta ulkoministeriö

Miksi talousrikollisia ja kansanmurhakenraaleja kierrätetään ministeriöissä?

Onpas erikoinen tarina. Ilmeisesti istuva kansanedustaja Hjallis Harkimo on yrittänyt junailla ammattitalousrikollinen Peter Fryckmania sekä Saddam Husseinin diktatuurissa kenraalina toiminutta Saad Al-Obaidia takaoven kautta suomalaisiin ministeriöihin neuvottelemaan kauas haiskahtavia hämärädiilejä. On vaikeaa sanoin kuvailla sitä tunnetta, minkä tällainen uutinen herättää. Epätoivo? Epäusko? Pettymys? Demoninen raivo?

Tarzanin kotikylän kurjuus on kohta saavutettu Suomessakin

Kehitysapu kuuluu samaan tuhnupieruiseen aatemaailmaan, kuin raittiusliike ja pakolaisjärjestöt. Rahaa kuluu kuin YLE:en! Hyvillä toimipaikoilla istuu ihmisiä eläkkeelle saakka tekemättä muuta, kuin vahinkoa ja kuluttamalla verorahaani. Katsokaa kehitysapuun liittyviä valtion maksamia järjestöjä! Niissä on ylin johto istunut jo 35 vuotta, tietäen, että aina löytyy budjetista rahat pyörittämiseen Helsingin keskustassa palatseissa toimintaa. Suomi saisi haljeta, mutta kehitysapuun löytyy rahat!

Timo Soinin avec-matka Trumpin rukousaamiaiselle?

Timo Soini jättää torstaina valtiopäivien avajaiset väliin. Sen sijaan hän matkustaa vaimoineen Trumpin rukousaamiaiselle . Matkan Soinille ja hänen vaimolleen maksaa ulkoministeriö. Tämä siksi, että Soinin saama kutsu rukousaamiaiselle on osoitettu myös hänen puolisolleen.

Imatran trolli

Suomessa on heitäkin, joiden mielestä trollaaminen on ylikeskusteltu asia. Ei uskoisi, että selvää ilmiötä pitää vatvoa. Etsiä nimiä, osoittaa henkilöt. Tärkeämpääkin asiaa olisi kuin seurata häiriintyneitä tai toisten kiusaajia.

Kun Venäjä ja Yhdysvallat kohtaavat: Lavrov & Kerry

(Media ja koko maailma arvuuttelee mitä tämä kaksikko saakaan aikaiseksi – polttopisteessä Syyria |1, Syyrian kansa ja ydinasesuurvaltojen roolit ja asemoituminen uudessa uljaassa maailmassa, joka sotiin, mutta ei haluaisi sotia – vaikka aina kuitenkin sotii sanottuaan ”ei enää koskaan” jälkeenkin)

”No niin” – suurlähettiläät Helsingissä – opin ja välittämisen tiellä

(Media on innokkaasti uutisoinut vuotuisia suurlähettiläspäiviä|* Helsingissä. Kerran vuodessa nämä oikeastaan tasavaltamme presidentin lähettiläät kokoontuvat miettimään maailman syntyjä syviä, nykypäiviltään ja kuluneelta vuodelta. Eräs heistä on korvannut sanan ”kippis” – no niin -tervehdyksellä |**)

Ilmari Susiluoto (1947-2016)

Joskus 1990-luvun puolivälin jälkeen palasin junalla Moskovasta, eräältä maatalouteen liittyvältä työmatkalta. Tolstoi-junan melko tyhjässä ravintolavaunussa istui veikeännäköinen mies, joka kutsui saman tien pöytään. Tapaamisestamme tuli hauska kun esittelin itseni: "Terve, olen Ilmari". Vastauksena sain "Hauskaa tutustua, kaimani". Sen jälkeen matka sujui kuin siivillä, linnunmaidolla höystettynä.

Suomalaiset haluavat matkustaa

Lähdin käymään Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa tänään, lauantaina 23.1.2016. Vilskettä ja vilinää oli yllättävän paljon, vaikka tarkoituksella tähtäsin viimesille kahdelle messutunnille lauantaina. Väki näytti pysyvän poissa ainoastaan samaan aikaan järjestetyiltä Caravan-messuilta, jossa esiteltiin matkailuautoja sekä -vaunuja. Kotimaan kohteet tosin keräsivät myös vähemmän yleisöä kuin eksoottiset kohteet, tai Euroopan kaupunkilomakohteet. Ei varsinaisesti yllättänyt, että Forssan seutu ei ole yhtä vetovoimainen kuin Barcelona. 

Totta kai meitä vakoillaan!

# Suomen ulko- ja puolustuspoliittinen asema on erikoinen ja ainutlaatuinen. Kun ottaa eteensä kartan ja alkaa tarkastella tilannetta, selviää se hätkähdyttävä seikka, että Suomella on Euroopan maista ylivoimaisesti pisin raja Venäjän kansa. Seuraavaksi pisin se on Ukrainalla ja Valko-Venäjällä.

   EU-maista vain Suomella, Virolla ja Latvialla on yhteinen raja Venäjän kanssa.

   Euroopan Nato-maista Virolla, Latvialla ja Norjalla on yhteinen raja Venäjän kanssa.

Huomioita Suomen solmimista valtiollisista ystävyyssopimuksista 1918-1937

Huomioita Suomen solmimista valtiollisista ystävyyssopimuksista 1918-1937

 

Ystävyyssopimus

Mikä on ystävyyssopimus?

Sivistyssanakirjan mukaan se on:

ystävyyssopimus

  1. (valtioiden välinen) sopimus keskinäisestä ystävyydestä.

 

*

YV-sopimus 1918

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä